Vegyél részt most a #Decidim.GOV-ban Demokratikus Kormányzás egy nyitott közösségért
Navigáció

Tulajdonságok

A Decidim használható köz-, vagy magán intézmények, szervezetek számára egyaránt, legyen szó százas, vagy ezres nagyságrendű potenciális résztvevőről. Használhatják önkormányzatok, vállalkozások, szövetségek, egyetemek, civil szervezetek, szakszervezetek, vagy szomszédsági közösségek, de akár szülői szervezetek, társasaházi közösségek is...

A Decidimben különféle részvételi formák állnak rendelkezésre (kezdeményezések, tanácsok, különféle részvételi eljárások vagy konzultációk) és ezek kiegészíthetők sokféle elérhető komponenssel (offline találkozók, kérdőívek, előterjesztések, szavazások, eredmények nyomon követése, megjegyzések stb).

Terek a részvételért A résztvevők számára, hogy javaslatokat tegyenek és döntéseket hozzanak

Részvételi folyamatok

a közös kérdések demokratizálása, lépésről lépésre

A folyamatok olyan tér, amely lehetővé teszi különböző részvételi folyamatok létrehozását, aktiválását / deaktiválását és kezelését. Ezek abban különböznek a többi terektől, hogy különböző fázisokban vannak strukturálva, amelyeken belül az összes komponens beépíthető. A részvételi folyamatok példái a következők: egy bizottság tagjainak választási folyamata, részvételi költségvetés, stratégiai tervezési folyamat, rendelet vagy norma együttműködési írása, városi tér kialakítása vagy közpolitikai terv készítése.

Gyűlések

a közös önszerveződés hatalma

Ez a tér lehetőséget teremt arra, hogy rendszeresen ülésező döntéshozó szervek, vagy csoportok (tanácsok, munkacsoportok, bizottságok stb.) részletesen ismertessék összetételüket, a találkozóik földrajzi elhelyezkedését, felsorolásukat és lehetővé tegyék a részvételt ( Például: részt vesz abban az esetben, ha az ülőhelyek kapacitása és a közgyűlés jellege lehetővé teszi, tételek hozzáadása a napirendhez, vagy a testület javaslataival és döntéseivel kapcsolatos megjegyzések benyújtása, hozzáfűzése.

Konzultációk

minden demokratikus garanciával bíró döntéshozatal joga

A konzultációk olyan tér, amely lehetővé teszi a népszavazások összehangolását, a viták és a viták indítását, a szavazási eredmények közzétételét; összekapcsolható egy biztonságos e-szavazási rendszerrel.

Kezdeményezések

mindannyiunk napirendjének megtervezése valamennyiünk számára

A kezdeményezsek olyan teret takarnak a Decidimben, amelyek segítségével a résztvevők együttműködve hoznak létre kezdeményezéseket, határozzák meg menetrendjüket és céljaikat, hozzájárulásokat gyűjtsenek és megvitassák, megbeszéljék és terjesszék a kezdeményezéseket, valamint meghatározzák az aláírások gyűjtéséhez, vagy a kezdeményezések személyes megvitatásához a szükséges találkozókat

Komponensek Kapcsolódási terek a résztvevőkért

Javaslatok

az ötleteid részletesen

A részvételi szövegek összetevője a hosszú szöveges dokumentumok különböző javaslatokra vagy eredményekre való konvertálására használható, és fordítva, egységes szöveg létrehozására és megjelenítésére a javaslatok vagy eredmények gyűjteménye alapján.

Szavazás

dönts a szavazásról

A szavazati összetevő lehetőséget kínál a szervezeteknek arra, hogy különböző javaslatokkal aktiváljanak különböző szavazási vagy támogatási rendszereket: korlátlan, egy adott küszöbértékre korlátozva, súlyozott, költségalapú stb..

Eredmények

nincs javaslat válasz nélkül

Az eredményösszetevőt arra használható, hogy a javaslatokat eredményre alakítsa, és hivatalos válaszokat adhasson elfogadásukról vagy elutasításukról, különféle javaslatokat egyesítve egyetlen eredményre.

Felelősségre vonhatóság

átláthatóság az elejétől a végéig

Az elszámoltathatósági komponens lehetőséget biztosít az eredmények projektekre való felosztására, a végrehajtásukhoz kapcsolódó előrehaladási státuszok meghatározására és alkalmazására, valamint az eredmények végrehajtásának mértékének kategóriák és hatókörök szerinti csoportosítására.

Találkozók

találkozni és nem hiányolni semmit

A találkozó összetevője lehetőséget biztosít a szervezeteknek és a résztvevőknek, hogy összehívjanak üléseket, meghatározzák helyüket és időpontjukat, regisztrálják és korlátozzák a résztvevőket, meghatározzák a találkozó szerkezetét és tartalmát, valamint közzétegyék a jegyzőkönyvet és az eredményül kapott javaslatokat.

Participatory texts

elemezni, szintetizálni és közösen építeni

A részvételi szövegek összetevője a hosszú szöveges dokumentumok különböző javaslatokra vagy eredményekre való konvertálására használható, és fordítva, egységes szöveg létrehozására és megjelenítésére a javaslatok vagy eredmények gyűjteménye alapján.

Próbáld kombinálni a komponenseket. Tervezz és indíts erős, demokratikus rendszereket könnyedén és szabd az intézményed igényeire

Konferencia

ahol nagy események kerülnek bemutatásra

A konferencia komponens lehetővé teszi egy szervezet számára, hogy egy nagy eseményre vonatkozó weboldalt hozzon létre egy sor előre meghatározott találkozó (csevegések, műhelyek stb.) összeállításával, összerakva egy egységes programot és hatékonyan menedzselve a résztvevőket.

Felmérések

Mert számít a közösség véleménye

A felmérések összetevői felmérések tervezésére és közzétételére, valamint az eredmények megjelenítésére és letöltésére használhatók.

Sorsolás

egyenlőség és a véletlenszerűség igazságossága

A sorsolási komponens lehetővé teszi számos javaslat (pl. Zsűrijelölt) kiválasztását véletlenszerű, mégis reprodukálható eljárásokkal, amelyek garantálják a nem elfogult és egységes eloszlásokat.

Hozzászólások

Közösségi intelligencia építése

A megjegyzések összetevő lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy megjegyzéseket fűzzenek, hogy a megjegyzést a megjegyzés tárgyához képest kedvezőnek, ellentétesnek vagy semlegesnek tekintsék, hogy megjegyzésekre szavazzanak, válaszoljanak és válaszokat kapjanak.

Oldalak és blogok

a közösséged, tájékozott és naprakész

Az oldalak összetevői a szöveges formázással, beágyazott képekkel és videókkal rendelkező informatív oldalak létrehozására szolgálnak. A blogösszetevő lehetővé teszi a hozzászólások vagy hírek létrehozását, és időrendi navigációt.

Értesítések

személyre szabott információk az érdekes tartalmakról

A Decidim lehetővé teszi, hogy nyomon követhessen minden helyet vagy összetevőt - így friss értesítéseket kapjon.

Hírlevél

egyszerű, de erős

TA hírlevél-összetevő lehetővé teszi e-mailek küldését a platformon regisztráltaknak, vagy szelektívebben azoknak, akik részt vesznek egy adott helyen.

Ismerd meg mélyebben a Decidim működését

Funkciók és tulajdonságok